صنعت لجستیک و هوشمندسازی آن چه تاثیری بر اقتصاد دارد؟
- انواع لجستیک
- مدیر
- 1398-04-09
- 0
- 819
صنعت لجستیک با ایجاد اشتغال و ایجاد درآمد ملی و هجوم سرمایهگذاری خارجی، کمکهای کلان قابلتوجهی به اقتصاد ملی میکند. صنعت لجستیک یک صنعت کلیدی در افزایش قدرت رقابتی شرکتها است. مهمترین عناصری که ما را قادر میسازد رشد و توسعه اقتصادی کشورها را درک کنیم، شاخصهای اقتصادی کشور مورد نظر است. این شاخصها به همان اندازه که ارزشهای مثبت و بالایی دارند، بر بافت اقتصادی، اجتماعی، روانی و فرهنگی ملت تأثیر مثبت دارند. این آثار باعث افزایش سطح فرهنگ، معیشت و رفاه افراد جامعه میشود. لجستیک یکی از ابزارهایی است که در تغییر و بهبود شاخصهای اقتصادی نقش بسزایی دارد. صنعت لجستیک پل ارتباطی بین تولید، مصرف و بین مناطق شهری و روستایی است. توسعه صنعت لجستیک تأثیرات مهمی در شکستن موانع بین مناطق و پیوند تولید اجتماعی و مصرف ساکنان دارد. صنعت لجستیک و اقتصاد منطقهای به یکدیگر وابسته هستند و هر دو را ارتقا میدهند. رشد سریع سطح اقتصادی منطقهای می تواند بستر مناسبی را برای توسعه صنعت لجستیک در منطقه فراهم کند و نقش بزرگی در ارتقای صنایع بالادستی و پایین دستی زنجیره تامین لجستیک ایفا کند. علاوهبراین، توسعه صنعت لجستیک میتواند بهطور مداوم رشد پایدار اقتصاد منطقه را ارتقا دهد و انرژی مستمری را در ارتقای تغییر حالت رشد اقتصادی منطقهای فراهم کند و به تعدیل ساختار صنعتی کمک کند.
هنگامی که صنعت لجستیک هوشمندسازی شود، چه تاثیرهایی می تواند در سازمان بگذارد؟
همانطور که مشخص است، یک سیستم لجستیک هوشمند کامل از یک گروه عرضه، یک اپراتور داخلی و یک گروه تقاضا تشکیل شده است. هسته یک مرکز عملیات پلتفرم است (لجستیک طرفه 4 و 5)، شرکتهای لجستیک زیرساخت پلتفرم بزرگ و کاملی را برای بهبود کارایی صنعتی فراهم میکنند. بهویژه با توسعه تجارت الکترونیک، تقاضای اجتماعی برای انواع محصولات در حال افزایش است. تقاضا برای ایجاد یک سیستم صنعت لجستیک هوشمند در مقیاس بزرگ بهطور فزایندهای قویتر میشود. حملونقل به عنوان بخش مهمی از صنعت لجستیک هوشمند، نه تنها درآمد شرکتهای لجستیکی را افزایش میدهد، بلکه به جریان معقول عوامل تولید بین مناطق کمک میکند. توسعه حملونقل در یک منطقه بدینمعناستکه شهر مرکزی میتواند عوامل تولید را به مناطق اطراف منتقل کند که این امر منجر بهکاهش هزینههای تولید در مناطق اطراف و ارتقای رشد اقتصادی منطقه میشود. علاوهبراین، به منظور کاهش هزینههای لجستیکی و حملونقل، برخی از شهرها به تدریج همکاری با یکدیگر را محقق کردهاند. آنها بهطور مداوم سطح فناوری صنعت لجستیک را با گسترش مقیاس صنعتی در منطقه بهبود بخشیدهاند. ساخت زیرساختهای لجستیکی، ایجاد یک پلتفرم اطلاعات لجستیک منطقهای و ارتقای سطح علم و فناوری، آموزش و فرهنگ برای جذب سرمایهگذاری و همکاری بین منطقهای. این تلاشها تا حدودی موجب تقویت مبادلات اقتصادی منطقهای و گسترش فضای بازار شده است و نه تنها باعث رشد اقتصادی منطقهای میشود، بلکه اثرات سرریزی بر رشد اقتصادی مناطق اطراف نیز دارد.
تاثیراتی مثبتی که هنگامی که صنعت لجستیک هوشمندسازی میشود عبارتند از:
- تجسم
تجسم میتواند بهوضوح اطلاعات را با استفاده از فناوری اطلاعات هوشمند برای نمایش انتقال دهد. کل فرآیند لجستیکی که در حال رخ دادن است هم به مدیران و هم به مشتریان نشان دادهمیشود.
- اتوماسیون
اتوماسیون یکی از ویژگیهای لجستیک هوشمند است که میتواند به طور خودکار به اهداف مورد نظر برسد. شناسایی، پردازش اطلاعات، تجزیهوتحلیل، دستکاری، کنترل با افراد کم یا حتی در مواقعی بدون احتیاج به افراد و علاوهبراین مواردی که گفته شد، اتوماسیون در افزایش استفاده از رباتها برای کاهش حجم کار منعکس شده است و به مرتبسازی کالاها را سرعت میبخشد.
- قابلیت کنترل
این قابلیت در کنترلپذیری، شناسایی ریسکها، تدوین و ارزیابی اقدامات، کنترل نظارت حیاتی تجاری برای بررسی جای خالی سیستم رویهای را داراست. علاوهبراین، کنترلپذیری میتواند بهاینمعنا باشد که لجستیک هوشمند را میتوان بر اساس آن کنترل کرد.
- هوش
هوش سبب میشود که لجستیک میتواند نیازهای مختلف را با استفاده از دادههای بزرگِ اینترنت برآورده کند. یک معامله هوشمند میتواند فناوریهایی مانندحسگرها، اینترنت اشیا، اینترنت موبایل و تجزیه و تحلیل کلان دادهها، به گونهای که تعداد زیادی از نیازهای هوشمند را برآورده کند.
- اطلاع رسانی
این قابلیت به ادغام تمام اشیاء تحقیق شده در پایگاه داده ابری از طریق ارتباط اشاره دارد. فناوری پایگاه داده شبکه در مدیریت لجستیک میتواند رفتارهای مختلفی را با هم ترکیب کند. مدیر کار و دستیار مدیر تصمیمگیری و …. میتواند به طور موثر به جمعآوری و تجزیهوتحلیل اطلاعات و ردیابی کارآمد کالا در کل فرآیند بپردازند.
- شبکه سازی
پلتفرم ابری توسط شرکت برای نظارت و ارسال کالا در کل فرآیند استفاده میشود و به اشتراکگذاری اطلاعات عملیات لجستیک با سرویسدهند و مشتری بپردازد. استفاده از این فناوری میتواند تا حد زیادی به کارایی صنعت لجستیک بهبود بخشد.
هنگامی که صنعت لجستیک هوشمندسازی شود، توسط فناوری اطلاعات مدرن پشتیبانی شده و میتواند در کل فرآیند صنعت لجستیک، هر پیوند عملیات لجستیکی را درک سیستماتیک، تجزیهوتحلیل جامع و زمان واقعی را درک کند و به پردازش، تصمیم گیری بهینهسازی، پشتیبانی سیستم و به تصحیح خودکار و بازخورد به موقع اطلاعات بپردازد. در لجستیک سنتی، اهداف توسعه مشخصی ندارد و تنها منافع کوتاه مدت را هدف قرار میدهد. نیروی کار حملونقل عمدتاً نیروی انسانی است، با راندمان پایین، و حالت مدیریت گسترده است. به گفته بزرگان علم اقتصاد و مدیریت، دو عاملی که در رونق داشتن اقتصاد یک کشور تاثیرگذارند، کشاورزی و لجستیک است. اگر صنعت لجستیک را آنطور که باید آن را بهینهسازی نکنند، سبب اخلال در زنجیره تامین میشود و این اخلال ایجاد شده موجب فرسایش اقتصاد در یک کشور میشود. بر شانه شما مدیران امروز و آینده که در این حوزه فعال هستید مسئولیت سنگینی قرار دارد؛ چرا که اگر شما آنطور که باید این صنعت را مدیریت نکنید و سبب ضربه به اقتصاد و نتایجی همچو بیکاری، کاهش امید به زندگی و هزاران خسارات دیگر به مردمانی که در آن کشور زیست می کنند، وارد میشود.