کریر کیست و چه وظایفی دارد؟

 کریر کیست و چه وظایفی دارد؟

صنعت لجستیک یکی از ارکان بسیار تاثیرگذار و مهم در حوزه اقتصاد است و حمل‌ونقل نیز یکی از مهره‌های سازنده در این صنعت است و افرادی که در این کسب‌وکار فعالیت می‌کنند برایشان واجب است تا به اصطلاحات در آن آشنا باشند؛ چراکه امروزه یکی از مهم ترین ارکان پیشرفت در کسب‌وکار این است که با جهانی که در آن زیست می‌کنیم همسو باشیم و از روش‌های سنتی دور شویم. واژه کریر برای افرادی که به‌عنوان سرویس‌دهنده در حوزه لجستیک فعالیت می‌کنند می‌بایست آشنا باشد اما برای افرادی به تازگی می‌خواهند وارد این کسب‌وکار شوند یا حتی اگر می‌خواهند وارد تجارت بین المللی شوند، لازم است که به مفهوم واژه کریر و کارکرد آن آشنا باشند.

کریر(Carrier) به‌معنای حامل یا ترابر است اما در حوزه حمل‌ونقل معنا و مفهوم بسیار فراوانی دارد و علت این گستردگی معنایی این است که کارکرد بالایی دارد.  کریرها افراد حقیقی یا حقوقی هستند که قانوناً حق حمل کالا از طریق جاده، ریل، دریا و هوا را دارند. معمولاً حمل‌کننده با فرستنده‌ها کار می‌کند تا کالاها را از یک مکان‌به‌مکان دیگر ارسال کند، به‌بیان‌ساده‌تر به کسی گفته می‌شود که در قبال کرایه حمل، کالا را از نقطه‌ای‌به‌نقطه‌ای دیگر ببرد.

دو نوع کریر وجود دارد که عبارتند از:

  • کریر عمومی(Common carrier):  

به ارائه‌دهنده حمل‌ونقل اطلاق می‌شود که خدمات خود را به هر شخص یا شرکتی ارائه می‌دهد، زیرا او تحت مجوز ارائه‌شده توسط یک نهاد نظارتی حق انجام این کار را دارد. متصدی حمل‌‌ونقل معمولی(کریر عمومی) می‌تواند در یک روز با تعداد بیشتری فرستنده کار کند زیرا به هیچ قراردادی متعهد نیست. به‌عبارت‌دیگر در مسیرهای تحت پوشش خود آگهی می‌دهد و کالای هر مشتری را حاضر‌به‌خرید خدمات او باشد، حمل کند و مسئولیت کالا را از زمان تحویل گیری تا تحویل دهی به‌عهده گیرد.

  • کریر خصوصی(Private carrier):

به شرکت یا شخصی اطلاق می‌شود که خدمات حمل‌ونقل را برای یک فرستنده مشخص به صورت طولانی مدت ارائه می‌دهد. این‌بدان‌معناست که حامل قرارداد به توافق مشترک با فرستنده می‌رسد و موافقت می‌کند که تحت شرایط خاصی در طول مدت قرارداد کار کند، به‌بیان‌آسان‌تر کریر خصوصی وارد قراردادهای خاصی می‌شود که خود را از پاره‌ای از مسئولیت‌ها مبرا سازد. به‌عنوان‌مثال مالکی که کشتی خود را به شخصی اچاره سفری دهد و خود را از برخی مسئولیت‌ها آزاد سازد مانند خرابی کشتی، کریر خصوصی است.

حال که با معنی و انواع کریر آشنا شدید، به وظایف آن می پردازیم. کریر وظایف های متعدد و فراوانی نسبت به صاحب کالا دارد که عبارتند از:

  • این اشخاص باید درباره قوانین مختلف کشورهایی که در مسیر تردد کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین قرار دارند، اطلاعات کافی داشته‌باشند و آن را به رانندگان انتقال دهند.
  • بر اساس دستورالعمل‌هایی که وجود دارد، باید رانندگان را جهت اجرای درست حمل‌ونقل بین‌المللی آموزش دهند.
  • قبول تمامی مسئولیت‌هایی که در کنوانسیون TR ذکر شده.
  • این اشخاص باید در انتخاب راننده‌ها و سایر عوامل دخیل در حمل‌ونقل دقت کافی داشته‌باشند و در صورت بروز هرگونه تخلفی، با سازمان‌ها و موسسات مربوطه همکاری لازم را به‌منظور برخورد قانونی داشته‌باشند.
  • پرداخت کرایه راننده و هزینه‌های حمل و حقوق توقف.
  • بر اساس مواردی که در کنوانسونR ذکر شده، مسئولیت اتفاقاتی مانند مفقودشدن، تاخیر و خسارت بر عهده اشخاص کریر بوده و باید غرامت آن پرداخت شود.
  • رعایت تمام قوانین و دستور‌العمل‌های ارائه‌شده از طرف مراجع معتبر و قانونی.
  • صدور بارنامه.
  • انعقاد قرارداد با مشتریان.
  • بارگیری کالا در مبداء و نظارت کامل بر چگونگی انجام آن.
  • تهیه و ارائه ضمانت برای تمامی اسنادی که در پروسه حمل کالا مورد نیاز است مانند بیمه نامه.

اگر کریرها وظایف خود را به درستی نسبت به صاحب کالا انجام دهند حقوقی که در مقابل وقایع ذیل داراست عبارتند از:

  • درصورتی‌که حوادث و اتفاقات پیش‌بینی نشده و خارج از حیطه اختیارات کریر، موجب ایجاد اخلال در اجرای تعهد شود، نیازی نیست که کریر غرامتی بابت آن پرداخت کند.
  • در‌صورتی‌که فرستنده درباره کیفیت و کمیت کالای ارسالی صداقت نداشته‌باشد و این امر موجب ایجاد ضرر و خسارت برای کریر شود، باید این خسارت وارده را جبران کند.
  • در صورت وجود مغایرت در محتویات کالاهای بسته‌بندی شده و آکبند، و تحویل آن به مقصد با همان پلمپ اولیه، مسئولیتی بر عهده کریر نخواهدبود.
  • تا زمانی که هزینه‌ها و کرایه مربوط به حمل‌ونقل پرداخت نشده باشد، کریر می‌تواند از دخل و تصرف صاحب اصلی در کالا جلوگیری کند.
  • درصورتی‌که زمان بارگیری کامیون به تعویق بیفتد و بر اساس قرارداد عمل نشود، هزینه توقف کامیون برعهده مشتری خواهد بود.

تفاوت میان کریر و فورواردر چیست؟

وظیفه اصلی هر دو این شرکت‌ها حمل‌ونقل کالا از کشوری‌به‌کشور دیگر است. درواقع مسئولیت‌های شرکت‌های کریری بیشتر از شرکت‌های فورواردری است. بسیاری از کریرهای حقیقی و حقوقی خدمات فورواردری هم ارائه می‌دهند؛ زیرا این دو خدمات به هم مرتبط هستند و از نظر اقتصادی به نفع کریرها است، برای مثال شرکت کریری که خدمات حمل کالا از طریق دریا را ارائه می‌دهد می‌تواند خدمات فورواردی آن را نیز ارائه دهد و حتی می‌تواند خدمات فورواردی حمل‌ونقل‌های دیگری را نیز ارائه دهد.

اگر بخواهیم به‌صورت ساده تفات میان این دو خدمات را بیان کنیم، بدینگونه‌است‌که:

  • کریر، شخصی است که با فرستنده برای حمل کالا قرارداد منعقد کرده است. این شخص ممکن است مالک کشتی یا اجاره‌کننده آن نیز باشد. کریر تمامی مسئوليت‌های حمل را می‌پذيرد.
  • فورواردر، شخص یا شرکتی است که در مقابل دستمزد، تشریفات حمل‌ونقل کالا از یک کشوربه‌کشور دیگر را فراهم می‌کند اما مسئولیت حمل کالا برعهده او نیست و به‌صورت یک واسطه حرفه‌ای میان فرستنده یا گیرنده کالا از یک سو، و متصدی باربری از سوی دیگر عمل می‌نماید. به فورواردر کارگزار نیز گفته می‌‍شود.

حال شما با دانستن ماهیت، خدمات و حقوق کریرها می‌توانید به‌عنوان صاحب کالا یا سرویس‌دهنده تصمیم‌گیری کنید این خدمات چگونه و چطور می‌تواند به کسب‌وکار شما رونق بخشد.

 

مدیر

کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای علی الخصوص طراحان خلاقی و فرهنگ پیشرو در زبان فارسی ایجاد کرد.

بررسی اجمالی

Graphics
3 / 5
3/5
Scenario
4 / 5
4/5
Difficulty
5 / 5
5/5

خلاصه

Wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm

2 دیدگاه

4

عالی بود

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

4

عالی بود

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *